Quantcast
Channel: Alexandra Instituttet
Viewing all 525 articles
Browse latest View live

SMV’er skal rustes til digital transformation

$
0
0
24-04-2018
Dansk

Alexandra Instituttet er med i projektet Digital Business Transformation, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med den digitale omstilling.

Større danske virksomheder har de seneste år generelt været hurtige og gode til at investere i digitalisering. Omvendt halter de mindre og mellemstore virksomheder efter. En opgørelse fra Det Digitale Vækstpanel viser, at 75 procent af landets største virksomheder har en avanceret grad af digitalisering, mens det kun gælder for 30 procent af de mindre virksomheder. Det kræver tid og ressourcer, hvilket der ofte er mangel på. Men nu er der hjælp at hente. 

Projektet Digital Business Transformation har fået 6,5 millioner kroner til at løse den opgave. Det kommer til at ske i praktiske forløb med udvalgte virksomheder og i samarbejde med eksperter og førende test- og demonstrationsfaciliteter. 

”Det er en udfordring for mindre og mellemstore virksomheder at omfavne de muligheder, der ligger i at agere digitalt. Både i forhold til de interne processer og i forhold til at omstille sin produktportefølje og sin distribution til en mere og mere digital virkelighed,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond.

Det er DTU Compute, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut og CLEAN, der i praksis gennemfører projektet, der sigter efter at give virksomheder inden for cleantech-branchen et digitalt løft og udvikle virksomhedernes digitale kerneforretning.

Kræver tid og ressourcer

Ifølge Rasmus Bækby, der arbejder med digital forretningsudvikling i Alexandra Instituttet, kræver det både tid, ressourcer og kompetencer at få indført et digitalt mindset i en virksomhed. 

Større virksomheder har bedre forudsætninger for omstillingen. De har flere ressourcer og kan nemmere tage fat i nogle områder, som kan være med til at drive en digital omstilling. Udfordringerne for større og mindre virksomheder er dog de samme. Det er bare lidt ulige forudsætninger. Men både større og mindre virksomheder bliver også ramt af mangel på it-kompetencer og den flaskehals, der er i øjeblikket. 

Kultur er den største barriere

Og som mindre virksomhed ligger hele løsningen ifølge Rasmus Bækby ikke nødvendigvis i at gå ud og ansætte en masse it-folk. Den største barriere for omstillingen handler om kultur og adfærd i virksomhederne. Det peger en rapport fra McKinsey også på. 

“Det er også det, vi ser, når vi er ude at tale med virksomhederne. Det kræver rigtig meget at få etableret det mindset, som skal til, for at drive en digital transformation i en virksomhed. Det kræver nye kompetencer og en ny måde at organisere sig på. Og hvis du er en lille håndværksvirksomhed på 25 personer, som godt ved, at det digitale er kommet for at blive, så tager det tid at overbevise hele organisationen om, at man skal tage nogle andre elementer ind i kerneforretningen. Og de ressourcer har de færreste,” forklarer Rasmus Bækby.

Teknologi, mennesker og forretning

Som virksomhed handler det om at se de digitale muligheder og udfordringer ud fra et holistisk perspektiv. Altså samspillet mellem teknologi, mennesker og forretning. Det er netop ideen med forløbet i projektet. Det starter med et inspirationsforløb, og derefter tager man fat i de teknologiske udfordringer, og til sidst bliver der koblet nogle tech-kompetencer på.

“Jo bedre billede man har af, hvordan teknologi, mennesker og forretning påvirker hinanden, jo mere parat er man til den digitale transformation. Ny teknologi kan være en vigtig driver for omstillingen, men det bliver kun en succes, hvis forretning og organisation følger med. Omvendt nytter det ikke at tage nye teknologier ind, blot fordi der er tale om en hype. Man skal stille sig selv spørgsmålet: Hvad vil vi med de nye teknologier, og hvad skal de løse for os?,” forklarer Rasmus Bækby.

Vi hjælper små og mellemstore virksomheder gennem den digitale omstilling.

Projektet består af fem hovedaktiviteter 

Det første er Screening og Kvalificering. Her bliver op mod 100 virksomheder screenet, og ud af dem får 30-40 hjælp til at konkretisere deres udfordringer. Ud af dem bliver 15-20 forpligtet til at deltage i det videre forløb.

I næste forløb, Digital Open Office, kommer de kvalificerede virksomheder til at gennemgå flere forløb med fokus på teknologi, personale og forretning.

I Explore bliver der afholdt seks Digital Open Labs, hvor virksomhederne får mulighed for at få erfaring med digitale teknologier.

I Digital Integration får virksomhederne mulighed for at arbejde med implementeringen af deres digitale erfaringer – set i forhold til det forretningsmæssige, teknologiske og menneskelige perspektiv.

Den sidste aktivitet handler om netværk. Der vil løbende blive afholdt netværksmøder, så virksomhederne kan lære af hinanden.

Læs mere om projektet her

Om Digital Business Transformation

Alexandra Instituttet opruster med kontor på CBS

$
0
0
09-05-2018
Dansk

Den offentlige sektor og det private erhvervsliv vil få gavn af de to institutioners styrker inden for akademiske og kommercielle projekter. 

Alexandra Instituttet har en lang tradition for at samarbejde med både universiteter og videninstitutioner og i at bringe forskning og viden i anvendelse i både den offentlige sektor og det private erhvervsliv. Og nu kommer turen til CBS – Copenhagen Business School og deres Institut for digitalisering, der er et af de største og bedste af sin art i Europa.

”Samarbejdet mellem Institut for digitalisering og Alexandra Instituttet sætter fokus på forretningsmodeller og den digitale transformation af erhvervslivet,” siger Jan Damsgaard, leder & professor ved Institut for digitalisering på CBS.

Det er hans forventning, at partnerskabet med Alexandra Instituttet forkorter afstanden mellem virksomhed og forskere til gavn for begge parter. Og denne forventning deler Anders Kofod-Petersen, vicedirektør i Alexandra Instituttet og professor i kunstig intelligens:

”Den offentlige sektor og det private erhvervsliv vil få stor gavn af kombinationen af CBS’s viden om forretningsmodeller og digital transformation og Alexandra Instituttets dybe teknologiske viden,” siger han og tilføjer: ”Og virksomhederne skal nu kun henvende sig ét sted.”

Alexandra Instituttet stiller med 80 specialister i teknologi, antropologi og forretningsudvikling. CBS stiller 14 topforskere til rådighed, som alle arbejder forretningsmæssigt med forskningsområder, der er parallelle med det Alexandra Instituttet beskæftiger med. Det er bl.a. billedgenkendelse, kunstig intelligens, cybersikkerhed, kryptering og IoT.

"Samlet set bliver vi en vigtig aktør, som kan hjælpe den offentlige sektor og det private erhvervsliv med at innovere og transformere forretning, organisation, produkter og services, og vi kan tilbyde forskning på kontrakt, siger Senior Business Developer i Alexandra Instituttet", Hanne Davidsen Jensen, der står i spidsen for udviklingen af det nye initiativ.

Alexandra Instituttet samarbejder i forvejen med næsten alle danske universiteter og samarbejder ligesom CBS med mange toneangivende universiteter i udlandet. 

"Vi glæder os meget til at opbygge et nært samarbejde med CBS", siger Hanne Davidsen Jensen og fortsætter:

"Vi mener, at forskningsbaseret udvikling er en essentiel del af det at udvikle og forbedre virksomhedernes og den offentlige sektors innovations- og konkurrenceevne. Med det nye samarbejde ønsker vi at tilbyde vores forskellige samarbejdspartnere og kunder de bedste, mest tidsvarende og bedst underbyggede resultater". 

I første omgang vil Alexandra Instituttet og Institut for digitalisering afsøge mulighederne for fælles projekter og finde paralleller, hvor vi kan supplere hinanden.

Samarbejdet skal styrke fælles forskning og forretning til gavn for det offentlige og det private erhvervsliv.

Kom til åbningsreception den 29. maj kl. 15.00-17.00, hvor vi åbner vores fælles kontor.

Arrangementet finder sted på Institut for Digitalisering på CBS, Howitzvej 60, 4. sal, 2000 Frederiksberg.

Åbningsreception

Alexandra Instituttet hjælper med at forstå indeklimaet i Sunde boliger

$
0
0
22-05-2018
Dansk

Antropolog fra Alexandra Instituttet undersøger, hvordan det levede liv i folks boliger har betydning for bygge- og energioptimeringsprocesser.

 

Skaber den nyeste teknologi et bedre indeklima? Eller er det i højere grad materialevalg og gennemtænkt rumdeling, der skal til for at forbedre indeklimaet?

Det er nogle af udfordringerne i projektet Sunde Boliger i Holstebro, der er støttet af Realdania. En af Alexandra Instituttets antropologer skal stå for kvalitative målinger.

Projektet vil skabe en forståelse af, hvad det levede liv betyder for en byggeproces eller energioptimeringproces. Projektet er ifølge Mia Kruse Rasmussen, Senior Anthropologist i Alexandra Instituttet, et meget godt eksempel på, hvorfor det giver mening at inddrage antropologiske metoder i udvikling og evaluering af byggeri.

“Hvis man vil forstå indeklimaet i boliger, er det vigtigt, at man ikke kun inddrager de kvantitative målinger fra ingeniørerne, men også får samspillet med fra de mennesker, der bor der. Mennesket er ikke en rationel aktør, og der er mange forskellige ting på spil i vores hverdag, som påvirker den måde, vi handler på. Det påvirker både vores indeklima og vores energiforbrug. Så hvis vi vil arbejde med at ændre folks energivaner, er vi nødt til at forstå det liv, der bliver levet i husene. Det er det, vi kan gennem interviews og observationer,” siger Mia Kruse Rasmussen.

No-, Now- og Yes-tech

Sunde Boliger er et eksperimentbyggeri, som består af tre typehuse i Holstebro, der er bygget ud fra forskellige principper: No-tech, Now-tech og Yes-tech.

  • I No-tech huset  har man bevidst undladt at bygge en masse teknologi ind, som kan hjælpe med at skabe et bedre indeklima. Man har fokus på valg af materialer og ruminddeling, der kan være med til at skabe et bedre indeklima. Børnenes legetøj er rykket ud af værelserne, og der er et separat legerum. Køkkenet er adskilt fra resten af huset. De ting som man ved har en effekt på indeklimaet, har man forsøgt at tage højde for i byggeprocessen.
  • Now-tech huset er anno 2015 og bygget i forhold til dagens standarder.
  • Yes-tech huset er udstyret med ny teknologi. Det gælder en bedre emhætte, loftventilation og forskellige andre ting.

Allerede nu måler ingeniørerne fra MOE på forskellige indeklimaparametre for at se, hvordan husene performer. Når der flytter familier ind i husene, skal Alexandra Instituttet gennemføre den kvalitative del af evalueringen. Her vil vi bl.a. undersøge, hvordan familierne oplever huset. Om de bruger huset som forventet. Og hvis de ikke gør, hvad skyldes det så?

“Tanken er, at vi skal ud og interviewe familierne, allerede inden de flytter ind i husene for at få en bedre fornemmelse af, hvordan deres familieliv ser ud. Når de så er flyttet ind i deres nye hjem, snakker vi med dem efter en måned og igen efter et år. På baggrund af det laver vi en kvalitativ analyse af deres oplevelse af (og hverdag i) huset. Vi lægger vægt på praksis, som vi ved har indflydelse på indeklimaet. Hvad gør de f.eks., når de laver mad? Husker de at lufte ud? Tørrer de deres tøj indenfor? Vi spørger ind til konkrete parametre, som vi ved har en betydning, men vi spørger også ind til, hvordan livet ser ud i huset. Vi ved, at de performance-målinger, vi har på huset, må sammenholdes med beboerne i huset. Det er kombinationen af elementerne, der skaber det endelige resultat," forklarer Mia Kruse Rasmussen. 

‘Rene tal’ siger ikke hele sandheden

Det er en tilgang, der er kopieret fra Kvotehuset. Her interviewede vi også beboerne om, hvordan det er at bo i huset.

“Det kan godt være, at man med målinger alene kan se, at energiforbruget er reduceret med tre procent. Men det er også interessant at se på de mekanismer, der påvirker reduktionen. Derfor har vi behov for at vide noget om det liv, der leves i husene. Målingerne siger ikke hele sandheden,” siger Mia Kruse Rasmussen.

Med Kvotehuset fandt man ud af, at den energireduktion, der fandt sted i forhold til madlavning, skyldtes, at der var lavet et lækkert udekøkken, og at manden var helt vild med at grille. Så de brugte ikke ovnen og komfuret så tit, da de grillede stort set året rundt. Det er banalt, men hvis man ikke havde spurgt om det, ville man måske antage, at ovnen er super energieffektiv.

"I Sunde Boliger bliver det spændende at se, om familien i Yes-tech huset kan finde ud af den teknologi, der er, og om de husker at bruge den. Husker de at tænde emhætten? For teknologien virker kun, hvis der er nogen til at aktivere den. Og i No-tech huset er det interessant at se, om de arkitektoniske greb giver mening. Det gælder f.eks. forsøg med at adskille de kilder, der forurener og samler meget støv. Det er fint tænkt at tage disse kilder ud af de rum, hvor folk skal sove. Men hvis folk alligevel tager deres tøj af inde i soveværelset, fordi de synes, at det er mere praktisk, så opnår man ikke den effekt, man havde forudset," slutter Mia Kruse Rasmussen.

Social værdiskabelse er en vigtig del af fundamentet hos AART architects

$
0
0
Dansk
22-05-2018

Antropologiske metoder har for længst gjort deres indtog i flere brancher. Det gælder også inden for byggeri og blandt arkitekter. Her giver brugerstudier dokumentation for, hvordan og i hvor høj grad et byggeri skaber værdi – for mennesker og samfundet i et bredere perspektiv.

En af de større arkitektvirksomheder, der har været first-mover på området, er AART architects. I dag er brugerstudier en vigtig del af deres DNA. Vi har interviewet Anders Tyrrestrup, der er stiftende partner og kreativ direktør hos AART. I interviewet fortæller han, hvordan antropologiske metoder er blevet en del af arkitektvirksomhedens fundament, og hvordan de er med til at udvikle forretningen.

“Samarbejdet med antropologer, heriblandt Alexandra Instituttet, udspringer af vores grundholdning til arkitektur. For os handler arkitekturen nemlig ikke kun om, hvordan en bygning ser ud. Det handler om de muligheder, bygningen skaber for mennesker og samfund. Uanset om det er en bolig, institution, hospital eller arbejdsplads, er vores fokus på det levede liv i og omkring bygningen,” fortæller Anders Tyrrestrup.

Et vigtigt hjørne af arkitekturen

Ligesom man definerer miljømæssig bæredygtighed, så er mennesker i en bygning en del af den sociale bæredygtighed. Adfærd har i dag fået et væsentligt hjørne af arkitekturen. Men brug af antropologiske metoder var ikke en naturlig del af fundamentet tilbage i 2005, hvor AART for første gang så muligheder i krydsfeltet mellem arkitekturen og antropologien. Det var på et tidspunkt, hvor ‘det grønne’ var højt på dagsordenen.

Her var AART med i en arkitektkonkurrence om fremtidens kollegieboliger, og i den forbindelse fandt de frem til en undersøgelse, der viste, at næst efter økonomi, så var ensomhed det største problem for de studerende på Københavns Universitet. Den udfordring greb de og gjorde til en vigtig driver for konceptualiseringen af deres vinderforslag til Bikuben Kollegiet, og de satte dermed fokus på, hvordan arkitekturen kan styrke de sociale relationer og på den måde modvirke ensomhed.

Samtidig opstod ideen med at genbesøge deres opførte bygninger og undersøge, hvordan brugerne rent faktisk bruger og oplever bygningerne. Det var netop samarbejdet med en antropolog, der satte fokus på, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer knap så godt.

“Det var en kæmpe øjenåbner at få respons fra dem, vi tegner vores bygninger til. Pludselig fik vi konkrete udsagn fra brugerne, der lever deres liv i vores bygninger. Både positive og mere kritiske udsagn, som vi kunne bruge aktivt til at optimere vores fremtidige projekter. Det var samtidig en god måde at komme tilbage til bygherrer på, fordi det signalerer, at vi ikke har glemt dem, selvom nøglen er afleveret. Og så kan vi selvfølgelig bruge de mange udsagn og indsigter i vores kommunikation. Vi kan dokumentere, at vi rent faktisk har skabt en god bygning. Vi kan gå ud og fortælle, at det ikke kun er æstetikken, men også den måde, som bygningen påvirker brugerne på, der er vigtig.”

Antropologer giver valide resultater

Næste store projekt, hvor AART inddrog brugerne, var Bolig for livet. Her skabte de et bud på fremtidens lavenergihus i Lystrup, og Alexandra Instituttet var med til at monitorere og interviewe den testfamilie, der flyttede ind i huset det første år. Det var samtidig med til at vise, hvorfor et formaliseret samarbejde med antropologer giver god mening.

“Her gjorde vi virkelig et grundigt stykke arbejde, og det var med til at vise, at lige så snart vi samarbejder med en ekstern part som fx antropologer, så får vi valid dokumentation,” forklarer Anders Tyrrestrup.

Bolig for livet, Lystrup (foto: AART)

Efterfølgende opstod ideen til at formalisere samarbejdet endnu mere. Sammen med Alexandra Instituttet fik AART midler af Styrelsen for Forskning og Innovation til at udvikle en evalueringsmetode af brugeroplevelsen, et såkaldt Social Survey. Målet med metoden var at dokumentere, i hvor høj grad det færdige byggeri skaber social værdi – altså om det styrker brugernes trivsel, tilgængelighed og sociale interaktion.

Værdifuld feedback - også til bygherrer

Det skete kort efter, at AART havde færdiggjort Kulturværftet i Helsingør, der som noget nyt skulle være en kulturinstitution med et blandet brugerfokus. Det blev med andre ord designet som et mangfoldigt kulturhus, der både rummer bibliotek, koncertsale, museum, konferencefaciliteter og en offentlig arkade med café. 

Kulturværftet i Helsingør (foto: AART)

På Kulturværftet udførte Alexandra Instituttets antropologer interviews og observationer af ansatte og besøgende. Et af hovedkriterierne med byggeriet var at transformere havneområdet fra gammel industri til et moderne mødested for byens borgere og besøgende. Brugerstudierne var med til at vise, at AART var lykkedes med dette, og det gav dem et værdifuldt grundlag for at gå i dialog med bygherrer.

“Det gav os et unikt grundlag for at vise, at de bløde værdier tæller og giver mening på bundlinjen – både for bygherrer og samfundet i bred forstand. Vores strategiske sigte er at vise, at der er god økonomi i social bæredygtighed, og det er blevet en så stor del af vores måde at agere på, at det også bliver set som noget stærkt udefra. Det viser, at det er værdifuldt at samarbejde med antropologer, som har en professionel tilgang til opgaven.”

Tværfaglighed er nøglen til succes

Hvis man skal stå stærkt som arkitekt i dag, skal man prioritere tværfaglighed. AART har netop kvalificeret sig til at bygge fremtidens seniorboliger. Her handler det også om at inddrage specialister fra et tværfagligt felt tidligt i den kreative proces. Samme opskrift som da AART skabte det nye og udvidede Musholm i Korsør – et sports- og feriecenter ejet af Muskelsvindfonden

Musholm i Korsør (foto: AART)

Her sammensatte AART en brugergruppe, ligesom de samarbejdede med eksterne eksperter i tilgængelighed, da de designede sports- og feriecentret. Efterfølgende samarbejdede AART med antropologer fra Alexandra Instituttet med fokus på at dokumentere arkitekturens sociale værdiskabelse.

“Det er vigtigt at arbejde sammen med nogen, der har et professionelt perspektiv på mennesker og adfærd. Det er både værdiskabende for os som arkitekter og for bygherrer og brugere. For antropologer kan være med til at udfordre designet og styrke det holistiske perspektiv i en verden, hvor de bløde værdier måske har det lidt hårdt,” siger Anders Tyrrestrup.

“Et andet vigtigt formål er at tage livtag med nogle samfundsmæssige problemstillinger. Med Musholm handler det om skabe tilgængelighed og livsbekræftende rammer for mennesker med funktionsnedsættelse. I uddannelsescentret for VUC Syd i Haderslev  handler det om at få flest muligt igennem en uddannelse og ud på arbejdsmarkedet. Sammen med Alexandra Instituttet har vi vist, at det er lykkedes langt ud over det forventede. Det hele handler om at se den enkelte opgave i et større perspektiv, hvor vi som arkitekter allierer os med nogen fra andre felter. For sammen står vi stærkere, og det er med til at kvalificere vores arbejde.”

VUC Syd i Haderslev (foto: AART)

Antropologiske metoder har for længst gjort deres indtog i flere brancher. Det gælder også inden for byggeri.

Ifølge Eva Bjerrum, der er Distinguished Organisation Analyst i Alexandra Instituttet, har det været rigtig spændende at løse opgaver for AART Architects.

Hun har sammen med kolleger stået for evalueringerne på Kulturværftet, VUC Syd og Musholm. 

”Vi har løst rigtig mange opgaver for virksomheder, kommuner, museer m.m., hvor vi har vist, hvordan rum bruges, og hvilke holdninger der er til rum, og givet vores anbefalinger til forbedringer.

Her er det for et arkitektfirma, der gerne vil vide, om de intentioner, de har haft med et byggeri, går i opfyldelse. I den seneste analyse af Musholm oplevede vi helt konkret tilgængelighed og livsbekræftende rammer igennem en ung, der i et interview udtalte: Her føler jeg mig normal."

Læs mere om Alexandra Instituttets arbejde med evaluering af byggeri.

Evaluering af byggeri

Interactive Spaces CPH flytter til BLOX

$
0
0
Dansk
22-05-2018

Efter 2,5 år på Vesterbrogade hos det danske arkitektfirma Gehl flytter Interactive Spaces CPH nu til det nye byggeri BLOX på Bryghusgrunden og bliver en del af den nye katalysator for det byggede miljø. 

Flytningen til BLOX giver vores lab mulighed for at sidde centralt med en masse spændende aktører fra det byggede miljø. Her kan vi – sammen med ca. 160 andre virksomheder – være med til at skubbe på grænserne for, hvordan fremtidens byløsninger kan se ud og fungere, forklarer Liselott Stenfeldt, Architect MAA og Team Leader for Interactive Spaces CPH.

Tid til nye services og forretning

Den urbane udvikling verden over står over for en meget spændende tid. Over de næste 30 år vil verdens urbane udvikling mere en fordobles, og der er derfor stort behov for at se på, hvordan vi kan udvikle løsninger, som kan være med til at skabe nye muligheder og services.

Det er noget vi har arbejdet med over længere tid. Nu kan vi komme til at sidde tættere på vores gode samarbejdspartnere:

- Danske byer og virksomheder arbejder allerede på tværs af sektorer og faggrupper, og med BLOXHUB som platform skabes der endnu bedre muligheder for samarbejde i den kreative sektor. Det er vi stolte at blive en del af, og vi glæder os meget til at være med til at danne retningen, siger hun.

Vi flytter ind 1. juni og har allerede mange spændende initiativer under opsejling.

Læs også artiklen: Hvilke drømme har det byggede miljø til brug af digital teknologi i fremtiden?

 

Følg os på instagram @interactivespaces og på vores vimeokanal

Evaluering af Virtual Reality i læringsforløb

$
0
0
22-05-2018
Dansk

Fokusér på formidlingen og nedskalér forventningerne til teknologien.

Den store fordel ved Virtual Reality (VR) er, at det kan bringe folk til steder og situationer, der normalt ikke er tilgængelige. Samtidig kan de få en kropslig og inddragende oplevelse af, hvad det f.eks. vil sige at stå på toppen af en vindmølle eller Den Kinesiske Mur.

Men der er stor forskel på VR-udstyr. Løsningerne spænder lige fra VR-briller i pap til high-end-klassen, der er både dyre i anskaffelse og kræver meget computerkraft. Det har stor betydning for, hvor nemt det er at sætte skoleelever til selv at producere VR-indhold. 

Det viser erfaringerne i en ny evaluering af projektet Virtual Reality – et nyt biblioteksrum for læring, som Alexandra Instituttet har været med til at gennemføre.

I projektet har Viborg Bibliotekerne i samarbejde med Herning Bibliotekerne undersøgt VR’s formidlings- og læringsmæssige potentiale. Konkret har to klasser i Viborg og to klasser på skoler i Herning arbejdet med VR-produktioner. Det er både sket på biblioteket og i samarbejde med Energimuseet i Viborg.

Teknologien stiller krav

Ifølge projektleder og biblioteksformidler på Viborg Bibliotekerne, Jeanne Skak Harboe, har den store gevinst været, at de er blevet meget klogere på, hvordan de kan arbejde med VR, hvordan de inddrager elever, og hvad man som bibliotek skal være opmærksom på, når man går i gang med VR.

En af de store erkendelser i projektet har været, at der er et stort spring fra det ‘cutting edge’ VR-indhold, som er produceret af professionelle, og som eleverne kender fra spil, til det indhold, de selv er i stand til at lave. Det stiller nogle helt andre krav til både tekniske færdigheder og formidlingsmæssige kompetencer. Her var projektet nødt til at nedskalere ambitionerne til, hvad man skal kunne producere som elev.

“Da vi gik i gang, havde vi store tanker om, at eleverne skulle ud og opleve steder, som de normalt ikke kan opleve, som f.eks. at stå på toppen af en vindmølle. Men vi var også nødt til at se på, hvad det er for noget udstyr, man har på skolerne, og hvad det kan trække. Derfor valgte vi et program, som i forvejen fandtes på elevernes it-løsning. De har blandt andet brugt det, der hedder ThingLink 360, der ligger på SkoleTube,” fortæller Jeanne Skak Harboe.

Ny måde at formidle på

En anden konklusion i projektet er, at teknikken flere steder kan spænde ben og skabe distraktion og frafald blandt eleverne. Men afprøvningerne viser også, at VR er et formidlingsværktøj, der er velegnet på mange stofområder.

Målet har især været at gøre eleverne selvproducerende, og netop det har projektet virkelig sat fokus på.

“Skolerne har fokus på “21. århundredes kompetencer”, og gennem projektet har eleverne fået erfaring med at samarbejde og med at formidle viden til andre. Det er vigtigt, at teknikken ikke bliver målet i sig selv, men at medieteknologien er midlet til at nå noget andet. En lærer i projektet sammenligner VR-mediet med PowerPoint for 20 år siden, altså er det en ny måde at formidle på,” forklarer hun.

Suzan Tugcu, der er antropolog i Alexandra Instituttet, står bag den kvalitative evaluering og har lavet interviews og observationer, når eleverne har afviklet deres forløb i Viborg og Herning.

For hende har det især været spændende at se, hvad der sker, når man kaster 80 elever ud i at optage film, interviewe og skabe indhold. Hvad er det, der skal til? Her har en af de store pointer været, at VR-produktioner ikke bare kræver forståelse for teknikken. Det kræver, at man kan formidle.

“Det er formidlingskompetencer på mange forskellige måder. For eksempel var det en stor udfordring for eleverne og læreren at forstå, hvad VR er for et slags medie. Det var med til at spænde ben, fordi nogle af eleverne havde en forestilling om, at det var den slags VR, som de kender fra spil. Så i det ene afprøvningsforløb nåede eleverne langt hen i processen, inden det gik op for dem, at det var 360 graders billeder de skulle arbejde i,” forklarer hun.

Stor læringsværdi i at komme ud af klasseværelset

Forløbet viser, at der er enormt stor læringsværdi i selve processen, hvor eleverne inddrages som aktive medproducenter. I Herning var eleverne ude og filme på biblioteket, og i Viborg var de på Energimuseet, hvor de arbejdede med grøn energi.

“Vi har ofte en forestilling om, at fordi det er ny teknologi, så er det enormt spændende og motiverende. Men det er der ikke belæg for at konkludere. I evalueringen kan vi se, at det ikke er selve teknologien, der engagerer eleverne. Bare det at kunne skabe indhold selv er en drivkraft. Det har stor værdi for eleverne bare at komme ud af klasseværelset. En elev siger eksempelvis, at det er sjovere at være her end at sidde og lytte på sin stol. Vi opdager i virkeligheden. Det er anderledes end at kigge i en bog”, forklarer hun. 

Suzan Tugcu anbefaler andre, der vil i gang med VR-produktioner, at de gør sig klart, hvad det er for en læring, de vil understøtte, og derefter hvad det er for en teknologi, de har behov for.

“Vi kan se, at det skal være meget tydeligt, hvad målet er med læringsforløbet. Det er med til at understøtte udbyttet. Der er mange steder, teknikken kan spænde ben, og eleverne har brug for meget hjælp til det tekniske undervejs. Det kan meget nemt komme til at stjæle fokus,” forklarer hun. 

Erfaringerne bruges i nye VR-projekter 

Herning kører direkte videre med at lave VR-forløb for skoler.

I Viborg gør de det lidt anderledes. Her bruger de erfaringerne til at lave et nyt VR-projekt, der hedder ‘Real or Fake News’. I stedet for at inddrage eleverne som aktive medproducenter i det kommende projekt, er målet her at udvikle en prototype på et læringsspil for unge, der stiller skarpt på digital dannelse og kildekritik. Det bliver et projekt, hvor selve VR-indholdet er produceret af professionelle, fortæller Jeanne Skak Harboe.

Anbefalinger til biblioteker, der ønsker at bruge VR i læringsforløb

  • Man skal gøre sig klart, hvad det er for en læring, man ønsker at understøtte med brug af ny teknologi, og finde ud af, hvor fokus ligger i forhold til elevernes læring.
  • VR-begrebet er bredt, og derfor er det afgørende, at det formidles tydeligt, hvilken form for VR-medie, der anvendes.
  • Teknik er en udfordring, der nemt kan stjæle fokus. Derfor anbefales det at opbygge de tekniske færdigheder gennem eksperimenter og testforløb.
  • Træk på og brug de eksisterende ressourcer til VR-produktioner. Til skoler ligger der eksempelvis programmet ThingLink 360 på SkoleTube sammen med en række materialer. 
  • Inddragende elevforløb med VR er en krævende formidlingsdisciplin. Brug af metoder, der f.eks. kan ‘stilladsere’ elevernes produktionsproces, vil uden tvivl fremme succesfuld og målrettet tilrettelæggelse.
  • Lærerne er en ressource, og derfor anbefales det, at det gøres klart for lærerne, hvilke tekniske og faglige forudsætninger, der skal til for at deltage, og hvilken rolle de har i forløbet.

Webinar: GDPR samtykke – udfordringer og alternativer

$
0
0

27. oktober 2020

GDPR samtykke – udfordringer og alternativer

Kan GDPR være en konkurrencefordel for danske og europæiske virksomheder i en global kontekst?
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

Fokus på målgrupper og motiver

I forlængelse af DATA for GOOD SUMMIT 2020 afholdes en (gratis) webinar-række, som går i dybden med forretningsudvikling med sikker og fortrolig deling og anvendelse af data.

Oplægsholdere:

  • Marianne von Eyben, Chefkonsulent, ph.d.stipendiat, DPO Management
  • Mads Schaarup Andersen, Senior Usable Security Expert, Alexandra Instituttet

Henriette Rald, direktør i Rald & Co, er moderator.

målgruppe

Er denne webinar noget for dig?

Webinaret er primært rettet mod

  1. Virksomheder, organisationer og myndigheder, som kan se værdien for forretning, forvaltning, forbrugere, medarbejdere og samfund i at arbejde ansvarligt med data.

  2. Politikere, beslutningstagere og meningsdannere, som er aktive i debatten om ansvarlig brug af data.

kontakt

Har du spørgsmål vedr. arrangementet kan du tage fat i Gert

Gert Læssøe Mikkelsen
Head of Security Lab
+45 24 26 99 11
gert.l.mikkelsen@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Webinar: GDPR samtykke – udfordringer og alternativer blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Data som løftestang for kundedialog – digital adfærd

$
0
0

30. september 2020

Data som løftestang for kundedialog:
Digital adfærd

Lær din kunde at kende, og skab mere målrettet markedsføring og en tættere relation.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

Lær at høste og bruge kundedata

Dette webinar er det første i en serie på tre under temaet Data som løftestang for kundedialog. Webinaret har fokus på digital kundeadfærd.

Ved at bruge SoMe-data og kunstig intelligens kan din virksomhed ikke bare få en bedre forståelse for jeres kunder. I vil også kunne målrette markedsføringen langt bedre og påvirke kunderne i nye retninger – eksempelvis mod mere bæredygtige produkter.

På dette webinar bliver du klogere på, hvordan især små og mellemstore virksomheder (SMV’er) kan komme i gang med at høste og bruge kundedata i markedsføring og forretningsudvikling.

målgruppe

Er webinaret noget for dig?

Webinaret er relevant for SMV’er, der gerne vil i gang med at bruge de nye teknologiske muligheder for at skabe nye og bedre kunderelationer.

Program

09:00 – 9:15  Velkommen og rammesætning af formiddagen
Introduktion til pilotprojektet og key findings/læring.
Rikke Wetterstrøm, Alexandra Instituttet og projektleder på SoMe pilotprojektet

09:15 – 09:45  Billedgenkendelse og metadataanalyse 
Hvordan kan disse teknologier hjælpe os med at blive klogere på vores kunders online adfærd?
Henrik Pedersen og Amalie Brogaard Pauli, Alexandra Instituttet

09:45 – 10:05  Kunstig intelligens
Hvordan kan man bruge kunstig intelligens til at analysere følelser i store mængder kommunikationsdata mellem brands og forbrugere? Hvilke forbehold er der?
Mads Kistrup Jørgensen, Dentsu Aegis Network

10:05 – 10:10  Kort Pause

10:10 – 10:30  Influencer marketing
Rasmus Arendt Nielsen, CCO, Brandheroes

10:30 – 10:50  Break-out session – læring og refleksion i mindre grupper

10:50 – 11:10  Opsamling og tak for i dag

Kig forbi...

Webinar 2 har fokus på kundeservice og kunstig intelligens, herunder chatbots.
Webinaret afholdes den 27. oktober.

Webinar 3 har fokus på IoT-teknologier og deres anvendelsespotentialer (beacons, RFID m.m.). Der gives eksempler på use-cases i mode- og møbelbranchen.
Webinaret afholdes den 26. november.

Om webinarserien

Webinarerne udspringer af et innovationsprojekt udført i et samarbejde mellem InfinIT, Alexandra Instituttet, Lifestyle & Design Cluster, Københavns Erhvervsakademi (KEA), Copenhagen Business School (CBS), Bolia og Gran Living.

Projektet havde fokus på at identificere eventuelt uudnyttede potentialer og muligheder for branchens tilgang til – og kommunikation med – kunderne via hands-on viden om nye teknologier inden for deep learning, visual computing og topic modeling. Projektet har givet de deltagende virksomheder nye indsigter i kunders online adfærd. Det har gjort virksomhederne bedre til at udnytte denne viden til proaktivt at hjælpe kunderne med de rigtige køb.

Marie Yde Bak Alexandra Instituttet

kontakt

Har du spørgsmål vedr. webinaret, er du velkomment til at kontakte Marie

Marie Yde Bak
Research and Innovation Specialist
+45 41 89 32 23
marie.yde@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Alexandra_Instituttet_B-logo_BLACK_red-IT_DK

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Data som løftestang for kundedialog – digital adfærd blev først udgivet på Alexandra Instituttet.


Data som løftestang for kundedialog – kunstig intelligens

$
0
0

27. oktober 2020

Data som løftestang for kundedialog:
Kunstig intelligens

Bliv klogere på udviklingen inden for chatbots og automatiseret kundeservice.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

Hvad kan chatbots og automatiseret kundeservice?

Dette webinar er det andet i en serie på tre under temaet Data som løftestang for kundedialog. Webinaret har fokus på kunstig intelligens i kunderservice.

Kundeoplevelsen er essentiel, hvis virksomheder skal sikre kunders loyalitet og tilfredshed. I 2018 fremhævede Gartner, at “I 2020 vil kunder klare 85% af deres henvendelser til kundesupport uden at interagere med et menneske”.

På dette webinar sætter vi fokus på forudsigelsen og ser nærmere på chatbots og automatiseret kundeservice i 2020. Vi er også interesseret i at blive klogere på udviklingen af chatbot-funktionen med et særligt fokus på, hvordan kundeoplevelsen kan optimeres, når vi møder teknologien i en samtale.

Derfor har vi åbnet døren for den nyeste forskningsviden på området og inddrager desuden to praksisnære cases, der kan belyse kundeperspektivet i de webmedierede korridorer.

målgruppe

Er webinaret noget for dig?

Arrangementet er relevant for SMV’er, der gerne vil i gang med at bruge de nye teknologiske muligheder for at skabe nye, effektive og bedre kunderelationer.

Program

09:30 – 9:35 Velkomst
v. Lifestyle & Design Cluster og InfinIT

09:35 – 10:00 Forskningsperspektiver på automatiseret kundeservice
v. Stephen Alstrup

10:00 : 10:10 Spørgsmål

10:10 – 10:50 Supwiz

Virksomhedscase 1: Stofa
Martin Wickings, Senior Business Developer i Stofa, fortæller hvordan Stofa bruger SupWiz’ AI chatbot til at opnå både hurtigere og bedre kundeservice og support. Hør mere i oplægget om bl.a. implementering af chatbot, hvilke problemer den kan løse, og hvordan den skaber værdi for både kunder og medarbejdere.

Virksomhedscase 2: NNIT
Jakob Sassersen, Associate Vice President i NNIT, fortæller om NNITs arbejde med SupWiz’ AI løsninger til automatisering i kundeservice og support. Heriblandt er Ticket Analyzeren – et værktøj der automatisk kategoriserer og sender sager direkte til den rette medarbejder.

10:50 – 11:00 Spørgsmål

11:00 Afrunding og afslutning

Kig forbi...

Webinar 1 har fokus på kundernes digitale adfærd. Lær din kunde at kende, og skab mere målrettet markedsføring og en tættere relation.
Webinaret afholdes den 30. september.

Webinar 3 har fokus på IoT-teknologier og deres anvendelsespotentialer (beacons, RFID m.m.). Der gives eksempler på use-cases i mode- og møbelbranchen.
Webinaret afholdes den 26. november.

Om webinarserien

Webinarerne udspringer af et innovationsprojekt udført i et samarbejde mellem InfinIT, Alexandra Instituttet, Lifestyle & Design Cluster, Københavns Erhvervsakademi (KEA), Copenhagen Business School (CBS), Bolia og Gran Living.

Projektet havde fokus på at identificere eventuelt uudnyttede potentialer og muligheder for branchens tilgang til – og kommunikation med – kunderne via hands-on viden om nye teknologier inden for deep learning, visual computing og topic modeling. Projektet har givet de deltagende virksomheder nye indsigter i kunders online adfærd. Det har gjort virksomhederne bedre til at udnytte denne viden til proaktivt at hjælpe kunderne med de rigtige køb.

Marie Yde Bak Alexandra Instituttet

kontakt

Har du spørgsmål vedr. webinaret, er du velkomment til at kontakte Marie

Marie Yde Bak
Research and Innovation Specialist
+45 41 89 32 23
marie.yde@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Alexandra_Instituttet_B-logo_BLACK_red-IT_DK

Andre arrangementer

Måske kunne disse arrangementer også have din interesse:

Indlægget Data som løftestang for kundedialog – kunstig intelligens blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Data som løftestang for kundedialog – IoT-teknologier i praksis

$
0
0

26. november 2020

Data som løftestang for kundedialog
IoT-teknologier i praksis

Dette webinar har fokus på IoT-teknologier og deres anvendelsespotentialer (beacons, RFID m.m.). Der gives eksempler på use-cases i mode- og møbelbranchen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

Brug data til at forstå dine kunder og udvikle forretningen

Dette webinar er det sidste i en serie på tre under temaet Data som løftestang for kundedialog. Webinaret har fokus på digital kundeadfærd.

Webinaret giver dig et crash course i virkeligheden anno 2020 og inviterer dig ind i praksisnære usecases, hvor anvendelse af IoT-teknologier har haft direkte indflydelse på værdiskabelse inden for design- og livsstilsbranchen.

Data er det nye guld. Men hvordan forholder kunderne sig, når guldarmbåndet pludselig er leverandør af data? Og hvilke potentialer og barrierer er der ved transaktion af data?

IoT-teknologier vinder større og større indpas, og der er stort potentiale for, at eksempelvis RFID og beacons kan optimere og forbedre kommunikationen og den enkelte kundeoplevelse.

Spørgsmålet er dog, hvordan vi jonglerer med kundedata i magtens maskinrum, så kundetilfredshed og it-sikkerhed går hånd i hånd.

målgruppe

Er webinaret noget for dig?

Webinaret er relevant for SMV’er, der gerne vil i gang med at bruge de nye teknologiske muligheder for at skabe nye og bedre kunderelationer.

Program

9:00 – 9:10: Velkomst og rammesætning v. Heidi Svane Pedersen, Lifestyle & Design Cluster

9:10 – 9:40: Præsentation af IoT-case kataloget
Heidi Svane Pedersen, Lifestyle & Design Cluster, og Troels Gregersen, FORCE Technology, vil tage udgangspunkt i relevante cases inden for design- og livstilsbrancherne.

9:40 – 10.10: Bliv klogere på, hvad dine produkter kan fortælle dig
Simon Jones, Senior Vice President fra virksomheden EVRYTHING præsenterer en række kundecases fra bl.a. mode-branchen, som sætter fokus på, hvordan produkter ved hjælp af IoT-teknologier kan give brands og deres kunder værdifulde real-time informationer om produkternes ’rejse’ fra fabrik til forbruger, engagere forbrugerne og meget mere.

10:10 – 10:25: Hvordan kommer jeg igang med at arbejde med IoT i min virksomhed?
Dialog mellem Martin Krogstrup/Troels Gregersen, FORCE Technology, som har stor viden om teknologierne og Senior Anthropologist Laura Lynggaard Nielsen, Alexandra Instituttet, som arbejder med cybersikkerhed fra en tværfaglig vinkel og derigennem har lavet en række analyser af de udfordringer, der knytter sig til it-sikkerhed i virksomhedsmæssige kontekster.

10:25 Afslutning v. Heidi Svane Pedersen, Lifestyle & Design Cluster

Kig forbi...

Webinar 1 har fokus på kundernes digitale adfærd. Lær din kunde at kende, og skab mere målrettet markedsføring og en tættere relation.
Webinaret afholdes den 30. september.

Webinar 2 har fokus på kundeservice og kunstig intelligens, herunder chatbots.
Webinaret afholdes den 27. oktober.

Om webinarserien

Webinarerne udspringer af et innovationsprojekt udført i et samarbejde mellem InfinIT, Alexandra Instituttet, Lifestyle & Design Cluster, Københavns Erhvervsakademi (KEA), Copenhagen Business School (CBS), Bolia og Gran Living.

Projektet havde fokus på at identificere eventuelt uudnyttede potentialer og muligheder for branchens tilgang til – og kommunikation med – kunderne via hands-on viden om nye teknologier inden for deep learning, visual computing og topic modeling. Projektet har givet de deltagende virksomheder nye indsigter i kunders online adfærd. Det har gjort virksomhederne bedre til at udnytte denne viden til proaktivt at hjælpe kunderne med de rigtige køb.

Marie Yde Bak Alexandra Instituttet

kontakt

Har du spørgsmål vedr. webinaret, er du velkommen til at kontakte Marie

Marie Yde Bak
Research and Innovation Specialist
+45 41 89 32 23
marie.yde@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Alexandra_Instituttet_B-logo_BLACK_red-IT_DK

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Data som løftestang for kundedialog – IoT-teknologier i praksis blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Blockchain Economics for Business

$
0
0

6.-7. NOVEMBER 2020

Blockchain Economics for Business

Deltag i dette kursus om blockchain-løsninger til virksomhedsledere i små og mellemstore virksomheder.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om kurset

Blockchain-løsninger til virksomhedsledere

Formålet med dette kursus er at give ledende medarbejdere i danske SMV’er forståelse for:

  • muligheder og begrænsninger ved kommercielle anvendelser af blockchain/DLT-løsninger
  • at tænke disse ind i virksomhedens konkurrencemæssige og strategiske situation
  • nøgleelementerne i en blockchain-løsning samt hvorledes disse underbygger den samlede forretningsmæssige løsning.

Udbytte

Det får du med hjem

De nævnte læringsmål operationaliseres ved, at deltagerne efter kurset forventes at have opnået viden på ledelsesniveau om:

  • Forhold omkring virksomhedsgrænser, der bliver mere og mere diffuse – herunder transaktionsomkostningsøkonomi
  • It-ledelse samt standardisering og anvendelse i forbindelse med blockchains
  • Motivationsmekanismers og økonomiske teoriers rolle for en vellykket implementering af en blockchain-økonomi
  • De teknologiske fundamenter for blockchain-systemer, og hvordan man kritisk kan analysere forskellige blockchain-implementeringer
  • Hvorledes de enkelte deltagere vil være i stand til at beskrive og diskutere deres individuelle rolle og muligheder og risici som innovative ledere i en globaliseret blockchain-økonomi.
    De kursister, der ønsker det, kan aflevere en afsluttende rapport om, hvorledes de har tænkt sig at udnytte mulighederne.

Udbytte

Er dette kursus noget for dig?

Målgruppen er medlemmer af ledergruppen, gerne chefer, i små og mellemstore virksomheder i Danmark.


Indhold

  • Digital tankegang omkring proaktive, autonome decentrale systemer

  • Global status og tendenser omkring blockchain / DLT-systemer

  • Økonomiske og samfundsmæssige aspekter

  • DAO’er, smarte kontrakter og fremtiden for decentral værdiskabelse.
  • Udfordringer og muligheder for DLT-systemudvikling
DLT-strategier og risikostyring
  • 
Interoperabilitet mellem DLT-systemer og ældre systemer (legacy systems)

  • Juridiske aspekter ved DLT-systemer

  • Deltagernes egne overvejelser / udfordringer / muligheder


Undervisningen vil foregå på engelsk

kontakt

Har du spørgsmål vedr. arrangementet kan du tage fat i Rikke

Rikke Lillelund Wetterstrøm
Head of People, Technology and Business Lab
+45 51 18 11 82
rikke.wetterstroem@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Industriens-Fond_loog
EuropeanBlockchainCenter-_logo

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Blockchain Economics for Business blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

SummIT 2020 – Grønt digitalt lederskab

$
0
0

21. oktober 2020

SummIT 2020
Grønt digitalt lederskab

Kom til SummIT 2020, og bliv klogere på, hvordan it kan agere løftestang for verdensmålene, og hvordan du som virksomhed kan skabe ny værdi ved at arbejde med verdensmålsomstilling. Vi sender SummIT 2020 live fra Industriens Hus hele dagen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om SummIT 2020

Skab forretning med digitalisering og FN's verdensmål

Den grønne omstilling sker ikke af sig selv. Den skal have et stort skub af os alle – politikere, borgere og virksomheder. Men kan dette skub få medvind fra digitale teknologier? Det er vi i InfinIT overbeviste om!

Vi har derfor sammensat et program, der byder på virksomhedscases og paneldebatter, hvor vi får et kig ind i den bæredygtige, digitale fremtid.

Vi sender live hele dagen fra Industriens Hus, og du kan gå til og fra programmet, som du har lyst, alt efter hvad der har din interesse.

målgruppe

Er SummIT 2020
noget for dig?

Arrangementet henvender sig til virksomhedsledere og beslutningstagere i små og mellemstore virksomheder, der er nysgerrige på bæredygtig forretningsudvikling gennem teknologi og digitalisering – og ønsker inspiration og værktøjer hertil.

Program

Dagens moderator: Anders Høeg Nissen

Læs mere om oplægsholderne nederst på siden.

10:00 Velkomst og rammesætning
Anders Høeg Nissen, moderator, og Kim Guldstrand, professor i datalogi på Aalborg Universitet og direktør i InfinIT
Formålet med dagen er at blive klogere på, hvordan it kan agere løftestang for verdensmålene, og hvordan virksomheder kan skabe ny værdi ved at arbejde med verdensmålsomstilling.

10:15 Teknologi som løftestang for bæredygtighed
Trine Plambech, Principal Green Urban Designer, Alexandra Instituttet
Digitale teknologier kan på forskellig vis bidrage med helt nye løsninger på de miljø- og klimamæssige udfordringer, vi står overfor. Trine vil give et indblik i en bæredygtig fremtid, der er meget langt fra de dystopiske fortællinger, vi nogle gange møder i medierne – for der er håb, hvis vi står sammen og bruger al vores viden, iderigdom og de muligheder, som bl.a. de digitale teknologier giver os.

10:30 Virksomheders rolle i verdensmålene
Joachim Marc Christensen, Network Manager, Global Compact
Hvordan skal dansk erhvervsliv bidrage til, at Danmark når verdensmålene i 2030? Og hvilken forretningsmæssig værdi ligger der for virksomhederne i det strategiske arbejde med målene? Joachim dykker ned i, hvordan virksomheder – særligt inden for it – kan benytte verdensmålene som markedskompas og de nye danske verdensmålsindikatorer strategisk.

10:45 Microsoft
Anne Marie Kindberg, COO & CMO Microsoft Danmark

11:00 Panel: Er verdensmålene (også) digitale

11:25 – 11:35 Pause

11:35 Bliver internettet fremtidens største energisluger eller en klimahjælper
Leif Oxenløwe, professor, Danmarks Tekniske Universitet
Internettet estimeres at bruge 5-9% af verdens samlede elektricitetsproduktion i dag, og internettrafikken vokser ca. 20% om året. Er internettet så skadeligt for klimaet eller en nøgle til at reducere vores samlede energiforbrug? Hvilke udfordringer er der for at skabe fremtidige energieffektive kommunikationsteknologier? Er der teknologier på vej, der kan reducere internettets eget klimaaftryk?

11:55 Teknologi som kortlægger og optimering af CO2-footprint
Thomas Mardal, Rejoose
Teknologi er kommet for at blive – og det er samtidig vores vej ud af klimakrisen! Men det betyder samtidig, at vores teknologi skal være effektiv og have et så lille CO2 footprint som muligt. Hør nærmere om, hvordan I som virksomhed eller som leverandør kan kortlægge jeres installationer, måle jeres energieffektivitet på den kendte A- til G-skala, og hvordan dette arbejde betaler sig. Med de rigtige værktøjer, og med udgangspunkt i internationale standarder, kan virksomheder kortlægge selv deres mest komplekse datacentre eller it-installationer – og derefter planlægge de rette optimeringer.

12:05 PANEL: Er teknologi din med- eller modspiller i den grønne omstilling?

12:20 Der er ingen vej uden om bæredygtighed
Steen Hildebrandt, Ph.D., professor emeritus ved Aarhus Universitet og adjungeret professor ved CBS og Aalborg Universitet
Ligesom der ikke er nogen, der tror, at man kan fravælge digitalisering, bør heller ingen forestille sig, at man kan komme uden om bæredygtighed. Det kan man ikke, og det skal man ikke. Bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål er en gave, som man skal tage imod. Verdensmålene skal nu konkretiseres, og 197 nye danske målepunkter skal være med til at sikre, at regering, virksomheder, styrelser, kommuner og andre kan arbejde operationelt og digitalt med verdensmålene, således at samfundet over de næste 10 år kan tage store skridt i retning af verdensmålenes realisering.

Dialog med Steen Hildebrandt (moderator: Anders Høgh Nissen).

12:45 Frokostpause

13:15 Digitale teknologier som løftestang for grøn omstilling og bæredygtige forretningsmodeller
Annabeth Aagaard, PhD, MsC, lektor, Aarhus Universitet
Grøn omstilling er i dag en nødvendighed og ikke bare et ’nice-to-have’. Med FN’s verdensmål er der klare angivelser på, hvorpå danske virksomheders bæredygtig udvikling bør fokusere. For at kunne accelerere den grønne omstilling er brugen af digitale teknologier til indsamling af data om f.eks. processer og kundeadfærd kritiske, for at kunne udvikle og vælge de rigtige bæredygtige forretningsmodeller.

Dialog med Annabeth Aagaard (moderator: Anders Høgh Nissen).

13:45 Hvor grøn og digital mødes i nye forretningsmodeller
Morten Jastrup, ledende partner i Nordic Sustainability
Morten vil tale om, hvor digitale teknologier og forretningsmodeller krydser bæredygtighed, og hvilke udfordringer og muligheder der ligger i det møde. Han tager udgangspunkt i Future-Fit metodikken, som Nordic Sustainability bruger samt arketypiske bæredygtige forretningsmodeller. Når han færdig, vil du forhåbentlig være klogere på, hvordan virksomheder vil efterspørge digitale løsninger i deres kamp for at blive bæredygtige, hvilke forretningsmodeller der bedst forener det digitale og det bæredygtige og nogle af de udfordringer, som IT-sektoren selv står overfor.

14:05 Progress Made Real – Dell Technologies’ 2030 plan for bæredygtig teknologi
Louise Koch, Director of Corporate Sustainability – International Region, Dell Technologies
Med 22 ambitiøse mål for 2030 har Dell Technologies sat kursen for en bæredygtig transformation på alle parametre. Hør hvordan it-giganten indtænker bæredygtighed i hele værdikæden fra produktdesign til end-of-use, og hvordan digital transformation kan drive bæredygtig omstilling for virksomheder, organisationer og samfund.

14:25 Verdensmål som forretningsgrundlag: Derfor skal du integrere FNs verdensmål i din forretningsstrategi
Line Poulsen, Sustainable Business Development Advisor, Dansk Industri
Hvad kendertegner virksomheder, der vinder med målene. Hvordan ser det ud, når man kobler globale udfordringer med verdensmål – og hvordan kan en helt konkret SDG-vision se ud. Oplægget vil også indeholde konkrete cases.

14:40 Dit personlige klimaregnskab i Coop-appen – en teknologisk genvej til lavere aftryk?
Thomas Roland, CSR-chef, COOP
Klimaaftrykket fra vores fødevareforbrug er næsten 3 tons CO2e om året pr. dansker. Det skal halveres, hvis vi skal nå klimamålsætningerne. Men hvordan skaber vi så store forandringer i vores forbrug, når der historisk har skullet verdenskrige eller store teknologispring til, før madkulturen for alvor påvirkes? Coop har sat sig for at kombinere selftracking, nudging og oplysning i en ny klimafunktion i Coop-appen. På to måneder har Coop fået 200.000 brugere og skabt et værktøj, som rammer plet hos målgrupper, man ellers har haft udfordringer med at få i tale. Under motorhjelmen har Coop i klimasagens tjeneste truffet mange valg, som skal hjælpe med at omsætte uhåndgribelig klimainformation på råvareniveau til konkrete indsigter og råd, der giver mening for en forbruger.

14:55 PANEL: Er der digitale genveje til den grønne omstilling?

15:20 Solen skinner altid i Digiland
Nikolaj Sonne
Følg med, når Nikolaj Sonne behændigt hopper over hockeystaven og sætter fokus på grønne ting og teknologier, der rent faktisk findes – allerede i dag.
I batteribil ruller vi gennem Googles AI-optimerede datacentre, forbi Daimlers brint-brændselsceller gennem stuen med den smarte termostat, og så går turen ellers til IKEA. Endelig skal vi finde ud af, om vindmøller kan flyve.

16:00 Tak for i dag

Om oplægsholderne

Anders Høgh Nissen har i 20 år dækket den teknologiske og videnskabelige udvikling – primært som vært og journalist på fremtidsmagasinet Harddisken på DR P1, men også i Videnskabens Verden og tv-programmet Viden Om, samt på dr.dk. I dag er han selvstændig podcaster, foredragsholder og journalist men har fortsat fokus på teknologiens og digitaliseringens udvikling på godt og ondt.

Annabeth Aagaard (PhD, MsC) har samlet 25 års erfaring som leder, strategisk rågiver for top 100-virksomheder, forsker og lektor på Aarhus Universitet inden for digital og bæredygtig forretningsudvikling. Til daglig er hun direktør for sit eget forskningscenter med 15 ansatte og 80% funding. Hun har udgivet 15 bøger og over 250 videnskabelige og public artikler.

Anne Marie Kindberg er direktør for Marketing & Operations og interim for One Commercial Partner hos Microsoft Danmark.

Asger Strange Olesen er Associate Technical Director i COWI.

Joachim Marc Christensen; SummIT 2020Joachim Marc Christensen arbejder for at løfte niveauet for ansvarlighed i dansk erhvervsliv i den danske gren af FN’s Global Compact – verdens største virksomhedsinitiativ for ansvarlig forretning. Som Network Manager har han blandt andet ansvaret for netværkets klimainitiativer, udviklings- og innovationsprogrammet Young SDG Innovators Programme samt organisationens eksterne kommunikation. Joachim har tidligere været kommunikationsansvarlig i den bæredygtige tænketank Sustainia.

Joachim på Linkedin

Kim Guldstrand er professor i Datalogi på Aalborg Universitet og direktør i InfinIT.

SummIT 2020; Leif OxenlöweLeif Katsuo Oxenløwe er professor og centerleder for grundforskningscentret SPOC (Silicon Photonics for Optical Communications), og gruppeleder for High-Speed Optical Communications gruppen på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Han er tillige Principal Investigator for IFD Grand Solutions projektet INCOM, DFF Sapere Aude Advanced Grant (topforsker) bevillingsmodtager, modtager af et europæisk forskningsrådsprojekt (ERC) og flere andre forskningsprojekter, hvor han undersøger optiske effekter til at lave mere effektive kommunikationsteknologier.

Han har forfattet/medforfattet mere end 350 videnskabelige publikationer, 5 bogkapitler og har 7 patenter. Han blev udnævnt til Fellow of the OSA (the Optical Society) i 2018 og har bla. Modtaget EU Horizon 2020 Innovationsprisen. Han er uddannet fysiker fra Københavns Universitet og Imperial College London og har udført sit PhD-arbejde på DTU, hvor han siden 2009 har været professor i fotoniske kommunikationsteknologier.

Line Poulsen er Sustainable Business Development Advisor i Dansk Industri.

Louise Koch er Director of Corporate Sustainability for Dell Technologies i International Region, der dækker mere end 170 lande. Her er Louise ansvarlig for forretningsudvikling og kunderelationer omkring Dell Technologies’ social impact strategi Progress Made Real 2030, som dækker bæredygtighed, diversitet og inklusion, social innovation, og etik. Hun er også del af den globale strategiudvikling i Dell Technologies og engageret i government affairs dialog omkring social og miljømæssig bæredygtighed i Europa. Louise er udnævnt af den danske regering som medlem af Rådet for Samfundsansvar & Verdensmål og tidligere formand for Bæredygtighedsudvalget i IT Branchen.

Tidligere har Louise været CSR Chef i Dansk Erhverv, hvor hun rådgav medlemsvirksomheder på tværs af mere end 100 brancher omkring CSR og bæredygtig forretningsudvikling. Før det har hun arbejdet fem år for Grundfos med CSR programmer samt international forretningsudvikling og partnerskaber med det prisvindende Grundfos Lifelink forretningskoncept. Louise har en kandidatgrad i antropologi og innovation fra Københavns Universitet og er to gange udnævnt på listen 100 Most Impactful CSR Leaders af organisationen World CSR Day.

Morten Jastrup; InfinIT SummIT 2020Morten Jastrup er ledende partner i Nordic Sustainability, en dansk konsulentvirksomhed med fokus på at støbe bæredygtighed ind i virksomheders strategi- og forretningsudvikling. Han har arbejdet med større internationale virksomheder som Hempel, Coloplast og DNV-GL samt organisationer som Asian Development Bank, UN Global Compact og flere større filantropiske fonde. Morten er uddannet journalist og har en fortid som redaktør, kommunikationschef og privat konsulent, før han blev partner i Nordic Sustainability i 2019. Bæredygtighed har været hovedfokus for hans arbejde de seneste 20 år og han har været med på corporate responsibility rejsen fra virksomheder første gang signede op til Global Compact i år 2000 til Future-Fit i dag sætter nye standarder for bæredygtige ledelse.

Morten på Linkedin

Steen Hildebrandt; SummIT 2020
Steen Hildebrandt er Ph.D., professor emeritus ved Århus Universitet og adjungeret professor ved CBS og Ålborg Universitet. 

Han er formand for Folketingets 2030-panel for verdensmålene og en meget benyttet foredragsholder og forfatter om bæredygtighed, verdensmål og ledelse.

Thomas Mardahl
Med en uddannelsesmæssig baggrund som ingeniør fra DTU (DIA) og herefter over 20 års erfaring fra it-industrien som forretningsudvikler og rådgiver er der et godt teknisk fundament. De seneste 12 år har Thomas haft fokus på energieffektivitet, CO2-footprint og kortlægning af virksomheders ’baseline’ inden for dette felt. Målsætningen er at bistå virksomheder med at reducere energiforbruget, øge effektiviteten samt forbedre CSR-profilen.

Thomas på Linkedin

Thomas Roland; InfinIT SummIT 2020Thomas Roland er CSR-chef i Coop, hvor han i mange år har arbejdet med bæredygtighed og med, hvordan Coop kan være med til at øge kundernes efterspørgsel og opmærksomhed om bæredygtige varer og dermed påvirke verden gennem efterspørgslen – og ikke kun gennem et ændret udbud af varer. Thomas følger særligt debatterne om, hvordan vores fødevareproduktion og -forbrug kan blive mere bæredygtig. Han står bl.a. for Coop’s arbejde omkring økologi, dyrevelfærd og klimaaftryk og for det store oplysningsarbejde for at få den næste generation til at efterspørge gode og sunde varer (fra Madpyramiden til GoCook). Thomas er uddannet antropolog og har tidligere arbejdet med markedsanalyse og som ‘lobbyist’ i en NGO (Forbrugerrådet Tænk).

Trine Plambech er ansvarlig for Alexandra Instituttets bæredygtighedsindsats og -projekter. Hun er en engageret innovationskonsulent og rådgiver. I samarbejde med sine kolleger hjælper hun virksomheder med at nå Verdensmålene. Innovation tager altid afsæt i indgående viden om mennesker, og hvordan vi lever vores liv, og de digitale teknologier formes, så de på bedste vis bidrager til at skabe bæredygtige løsninger på de udfordringer, vi står overfor.

Marie Yde Bak Alexandra Instituttet

kontakt

Har du spørgsmål vedr. SummIT 2020, er du velkomment til at kontakte Marie

Marie Yde Bak
Research and Innovation Specialist
+45 41 89 32 23
marie.yde@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget SummIT 2020 – Grønt digitalt lederskab blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Nye løsninger til fremtidens infrastrukturer

$
0
0

20. november 2020

Nye løsninger til fremtidens infrastrukturer

Få nyeste viden inden for fremtidens monitorering af infrastrukturer. Vi kalder alle virksomheder i og aktører i bygge- og anlægsbranchen, der har interesse i at blive introduceret til showcases med praksisnære eksempler på denne konferences tema.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om konferencen

Monitorerings-løsninger, digitale teknologier og holdbarhedsdesign

FORCE Technology, Alexandra Instituttet, Teknologisk Institut, DHI og Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet har i to projekter arbejdet sammen om teknologiudvikling og videnopbygning inden for emner som monitoreringsløsninger og digital teknologi til infrastrukturer samt holdbarhed og levetid af betonkonstruktioner.

Som del af projekternes afslutning afholder vi denne konference, hvor der bl.a. præsenteres eksempler på de opnåede resultater.

målgruppe

Er konferencen
noget for dig?

Konferencen er relevant for alle virksomheder og aktører i bygge- og anlægssektoren, der arbejder med design, udførelse eller drift af større konstruktioner, samt virksomheder der arbejder med trådløs teknologi, elektroniksystemer og sensorsystemer. På dagen vil du også blive introduceret til forskellige showcases med praksisnære eksempler på dagens tema.

Det får du med hjem

Du får nyeste viden inden for:

  • Udvikling af nye trådløse løsninger til monitorering af store anlægskonstruktioners tilstand
  • Løsninger til opsamling, overvågning og visualisering af data fra sensorer til monitorering af armeringskorrosion i beton
  • Monitorering af korrosion i armeringsstål
  • Energy harvesting og trådløs datatransmission i beton
  • Monitorering af eksponeringer i arbejdsmiljøet
  • Monitorering af støv i luftmiljøet
  • IT-platform til smart monitorering af kritisk infrastruktur
  • Levetidsmodellering for betonkonstruktioner
  • Udnyttelse af data fra felteksponeringspladser

Program

09.00 – 09.30 Morgenmad


09.30 – 09.50 Velkomst og åbning – Introduktion til dagens program
Juan Farré, CEO Teknologisk Institut

09.50 – 10.30 Femern Bælt – Byggeriet, nye teknologier og klimastrategi
Teknisk vicedirektør Kim Smedegaard Andersen, Femern A/S
Femern byggeriet er nu for alvor gået igang. Indlægget vil derfor fokusere på status på opførelsesfasen for Femern Bælt forbindelsen, Femern A/S’ arbejde med implementering af nye teknologier i opførelses- og driftsfasen samt klimastrategien for Femern Bælt forbindelsen.

10.30-11.30 BLOK1: HOLDBARHED OG LEVETID AF KONSTRUKTIONER

10.30-10.50 Kvadratrodsmetoden for estimering af klorindtrængning i beton – muligheder og begrænsninger
Simon Fjendbo, industriel ph.d.-studerende ved NTNU og Teknologisk Institut

I indlægget præsenteres muligheder og begrænsninger knyttet til en ny metode til estimering af klorid-indtrængning i betonkonstruktioner. Resultaterne omfatter bl.a. en undersøgelse af betydningen af eksponeringsforhold og betonsammensætninger for kloridindtrængningen. Undersøgelserne af den nye metode har bl.a. taget udgangspunkt i feltdata fra Femern A/S’ eksponeringsplads i Rødbyhavn, hvor en serie af betonblokke har været eksponeret i et marint miljø i mere end 10 år.

10.50 – 11.10  Nyt holdbarheds-koncept i Eurocode 2
Claus V. Nielsen, civilingeniør, ph.d., betonspecialist hos Teknologisk Institut

En ny udgave af normen for betonkonstruktioner er undervejs. Der arbejdes på et nyt koncept for holdbarhed mht. armeringskorrosion, som kobler dæklagets tykkelse med betonens egenskaber. Denne performance-baserede tilgang er bl.a. dikteret af samfundets krav om større bæredygtighed og fleksibilitet i fremtidens betonbyggeri. Det nye koncept præsenteres sammen med eksempler på dets anvendelse.

11.10 – 11.30 Monitoreringsbehov på eksisterende konstruktioner
Rasmus Bang, fagkoordinator i Bygværksafdelingen og Niels Højgaard Pedersen, Afdelingsleder, Bygværker, Vejdirektoratet

Monitoreringsbehov på eksisterende konstruktioner med fokus på forvaltning/Asset Management af kritisk infrastruktur, ofte med en alder> 50 år. Der vil komme konkrete eksempler, fx Limfjordstunnelen, Langelandsbroen m.fl.

11.30-12.30 FROKOST
 
12.30-13.30 BLOK2: MONITORERING AF KONSTRUKTIONER

12.30-13.30 Opsamling og visualisering af data fra korrosionssensorer ved Femern A/S felteksponeringsplads i Rødbyhavn
Niels Henrik Eisum, DHI A/S

DHI A/S har udviklet et system til opsamling og præsentation af data fra korrosions-sensorer, og på baggrund af kriterier udviklet af Teknologisk Institut for begyndende eller aktuel korrosion, vises resultatet for de enkelte sensorer med en farvekode. Præsentationen af resultaterne foretages via en web-browser, mens de bagvedliggende data findes i en DIMS.core database. Der er lavet rutiner til automatisk overførsel af data fra forskellige sensor-systemer, hvorfor korrosions-data fx kan sammenlignes med temperatur- og salinitetsforhold i vandet omkring de forskellige beton-elementer på test-sitet, dvs. Femern A/S’ marine felteksponeringsplads i Rødbyhavn.

Dataopsamling fra distribuerede sensornetværk i anlægskonstruktioner og energy harvesting
Jaamac Hire og Nikolaos Agianniotis, FORCE Technology

Brug af trådløs kommnikation er særligt udfordrende når det skal ske i et i vanskelige miljøer såsom tunneler eller andre armerede betonkonstruktioner. Indlægget sætter fokus på hvordan man benytter trådløs kommunikation i korrosionsovervågning af armeret beton, herunder de designvalg, der skal træffes under udviklingen af systemet.

13.30-14.30 BLOK 3: MONITORERING AF OPFØRELSEN AF STORE KONSTRUKTIONER


Monitorering af NO2, BC og partikler i arbejdsmiljø og omkring byggepladser
Frantz Bræstrup, Specialist, FORCE Technology

Arbejdsmiljø og luftkvalitet i de omkringliggende omgivelser spiller en central rolle på store byggepladser; særligt i forbindelse med tunnelarbejde, hvor arbejdet ofte foregår i lukkede rum og under håndtering af store dieselmotorer og støvende materiel. Inden for de seneste år er der udviklet små, kosteffektive sensorer til måling af støv (PM) og NOX, hvilket åbner mulighed for at udvikle kost-effektive integrerede sensorløsninger, til løbende monitering af gasser og partikler. Dette indlæg vil præsentere mulige sensorløsninger, og resultater af test i laboratoriet og i felten.

Digital platform for overvågning af byggepladser
Morten Skov Jørgensen, Alexandra Instituttet

Byggepladser er grundlæggende dynamiske miljøer der besværliggør brugen af faste IoT installationer til at indsamle data over længere tid. Ved at gøre brug af mere dynamiske indsamlingsenheder, såsom robotter og droner, kan man håndtere mere komplekse situationer og stadig indsamle komparativ data. I dette oplæg vil du høre mere om erfaringer med dynamiske IoT-enheder der kan have flere grader af bevægelighed, samt hvordan disse kan spille sammen i fremtiden.

14.30-14.50 KAFFEPAUSE
 

14.50-15.50 The Age of Digital Enabled Asset Management
Torben Bilgrav Bangsgaard, chefkonsulent, Rambøll Danmark A/S og
Bjarne Jørgensen, adm. direktør, Drift og Vedligehold, Sund & Bælt Holding

Digitale Tvillinger og monitoreringssystemer danner grundlag for digitalisering af drift og vedligehold for større infrastruktur og andre kritiske konstruktioner. Det stiller krav til ofte omfangsrige men samtidig omkostningseffektive monitoreringssystemer, integration af dataanalyse med ingeniørviden – og at se nye muligheder i den tilgængelige teknologi.

15.50-16.10 Q&A

16.10 Afrunding og tak for i dag

Marie Yde Bak Alexandra Instituttet

kontakt

Har du spørgsmål vedr. konferencen, er du velkommen til at kontakte Marie

Marie Yde Bak
Research and Innovation Specialist
+45 41 89 32 23
marie.yde@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Nye løsninger til fremtidens infrastrukturer blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Skal vi energimærke it-services og software?

$
0
0

20. november 2020

Skal vi energimærke it-services og software?

Digitale løsninger er med til at løse store dele af vores klimaudfordringer gennem effektive og innovative løsninger. Men de har også et markant energiforbrug. It-sektoren står i dag for lige så høj en udledning af CO2 som flyindustrien (2% af den samlede CO2 udledning). Den står endvidere for 9% af verdens samlede elektricitetsforbrug.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

Få forskeres og virksomheders bud på, hvordan vi kan øge fokus på grøn it

Både valg af hardware og software kan have en betydelig indflydelse på energiforbruget af en it-service. Men hvordan måler vi energiforbruget ensartet på tværs af de forskellige løsninger, og hvad skal der til for at en softwarekode er klimavenlig?

Vi samler relevante aktører fra forskningsverdenen og it-branchen til en dialog om udfordringen og om mulighederne. Du kan være med i dialogen om, hvor vidt vi har brug for en mærkningsordning, eller der kan sættes fokus på grøn-it med brug af andre redskaber.

På webinaret kan du blandt andet høre:

  • Professor Leif Katsuo Oxenløwe fra DTU: Hvordan kan man beregne energiforbruget af forskellige hardwareteknologier, og hvordan kan dette bruges til f.eks. at beregne hvor meget energi vi bruger på Netflix, YouTube, eller Facebook?

  • Professor Bent Thomsen fra AAU: Erfaring med energioptimering af software og muligheden for energimærkning af software og software installationer

  • Hvordan Edora i samarbejde med Roskilde Universitet har analyseret Edoras WFP system for at kortlægge løsningens energiforbrug med henblik på energioptimering af softwarekoden.
Marie Yde Bak Alexandra Instituttet

kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Marie

Marie Yde Bak
Research and Innovation Specialist
+45 41 89 32 23
marie.yde@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Skal vi energimærke it-services og software? blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Reduktion af luftemissioner med smart monitorering

$
0
0

27. oktober 2020

Reduktion af luftemissioner med smart monitorering

Hvordan bliver den offentlige transport endnu mere grøn? På dette webinar vil vi komme ind på, hvor stor udfordringen er, og hvordan fjernmonitorering af køretøjer kan anvendes til at identificere potentielle forbedringer og derved mindske udledningerne.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

Hvordan bliver den offentlige transport endnu mere grøn?

Den offentlige transport er miljømæssigt overlegen i forhold til privat bilisme. Men hvordan kan vi gøre noget godt endnu bedre? Elektrificering er en del af svaret, men der kan også gøres meget med det eksisterende rullende materiel.

På dette webinar vil vi komme ind på, hvor stor udfordringen er, og hvordan fjernmonitorering af køretøjer kan anvendes til at identificere potentielle forbedringer og derved mindske udledningerne.

målgruppe

Er webinaret noget for dig?

Webinaret er relevant for virksomheder, der arbejder inden for transportsektoren.

Program

13:00 Velkomst

13:15 Luftemissioner fra den offentlige transport
Christian Lange Fogh, Miljø- og Fødevareministeriet

13:35 Miljøsyn på bussers emission
Frantz Bræstrup, FORCE Technology

13:55 Reduktion af NoX-udledning via smart monitorering
Mende Trajkovski, Purefi

14:15 Omstilling til grøn kollektiv bustrafik
Joachim Reinhard Danchell, Movia

14:35 Pause

14:50 Anvendelse af IoT til monitorering af offentlig transport
Anders Mynster, FORCE Technology

15:10 Fuel consumption-målinger på busser
Jan Skaarup, Skantech

15:30 Databaserede forbedringer af energiforbrug af HVAC-anlæg
Christian Ingvardsen, Christonik

15:50 Opbygning af et IoT-system til HVAC til offentlig transport
Anders Madsen, FORCE Technology

16:10 Dataanalyse på overvågning af HVAC-anlæg
Alexandre Alapetite, Alexandra Instituttet

16:30 Paneldebat og afrunding på dagen

Moderator på webinaret er Anders Mynster fra FORCE Technology

kontakt

Har du spørgsmål vedr. webinaret, er du velkommen til at kontakte Laura

Laura Møller
Strategic Project Manager

+45 93 50 88 05
laura.moller@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Alexandra_Instituttet_B-logo_BLACK_red-IT_DK

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Reduktion af luftemissioner med smart monitorering blev først udgivet på Alexandra Instituttet.


Sådan arbejder du med sikkerhed inden for User Experience

$
0
0

30. oktober 2020

Sådan arbejder du med sikkerhed inden for User Experience

Dette webinar er for dig, som ønsker viden om, hvordan din virksomhed kan forene UX og sikkerhed. Webinaret afholdes i anledning af Cyber Security Month.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

UX og it-sikkerhed i virksomheder

Oktober måned er Cyber Security Month under temaet Do Your Part. #BeCyberSmart. I den anledning inviterer InfinIT og IT-Universitetet i København til dette webinar om, hvordan du arbejder med sikkerhed inden for User Experience (UX).

Med Cyber Security Month ønsker vi at hjælpe mennesker og virksomheder med at tage ansvar for deres egne roller i at skabe it-sikkerhed. 

På dette webinar kommer vi ind på forskellige aspekter af UX og it-sikkerhed. Sidst på dagen vil vi binde det hele sammen med en paneldiskussion mellem de fire oplægsholdere og spørgsmål fra publikum.

målgruppe

Er webinaret noget for dig?

Webinaret er for dig, som ønsker viden om, hvordan virksomheder kan forene UX og sikkerhed. Måske arbejder du med UX og/eller sikkerhed eller er blot interesseret i emnet.

Uanset hvad kan vi garantere en palet af interessante vinkler på f.eks. adfærdsdesign, hvordan virksomheder kan designe sig til sikkerhed og de udfordringer der generelt knytter sig til cybersikkerhed i en virksomhedsmæssig kontekst.

Program

12:00 – 12:30 “Frokost for åben skærm”
Alle er inviteret til at tage frokosten med og møde andre eventdeltagere online. Du stempler bare ind, når du har tid og lyst.

12:30 – 12:35 Programstart med introduktion fra Infinit og ITU

12:35 – 12:55 “I got 99 problems – but security ain’t one!”
Cybersikkerhed kan være svært at sælge ind til brugere og organisationer. Men hvorfor er det sådan? Er det, fordi de er dovne og dumme, eller er det i virkeligheden det modsatte? Laura Lynggaard Nielsen, Senior Anthropologist ved Alexandra Instituttet, arbejder med cybersikkerhed fra en tværfaglig vinkel og har siden 2015 lavet en række analyser af de udfordringer, der knytter sig til cybersikkerhed i virksomhedsmæssige kontekster. I dette oplæg fortæller Laura om, hvorfor sikkerhed ofte nedprioriteres i praksis og peger på, hvordan manglende brugerforståelse i sidste ende fører til dårligere sikkerhed.

12:55 – 13:15 Sikker brug af it gennem adfærdsdesign
Rune Nørager grundlagde for 22 år siden DesignPsykologi. Deres analyse og designteam har dybe rødder i psykologi, kognitiv lingvistik og menneskelige faktorer. Teamet bruger brugercentreret design og Design Thinking og arbejder tæt sammen med både bureauer og store virksomheder inden for medicinsk teknologi, finanssektoren, og it-ledelse. Rune vil tale om, hvordan der gennem design er mulighed for at gøre det lettere for brugerne at leve op til sikker brug af it.

13:15 – 13:35 Pause i vores online kaffestue(r)

13:35 – 13:55 Sådan forbedres it-sikkerhedskulturen i virksomheder
Lasse Frost fra Implement Consulting Group er Social Data Scientist med speciale i social psykologi. Han arbejder med adfærdsdesign og -psykologi for at forbedre sikkerhedskulturen inden for it-virksomheder. Lasse vil give os nogle adfærdsindsigter i it-sikkerhed, compliance og digitale kompetencer.

13:55 – 14:15 Digital udvikling og design med databeskyttelse som standard
Der er ingen udvikling i dag, der ikke inkluderer data, fokus på data eller datadeling. Så hvordan kan vi huske at være kritiske og stadig forretningsrelevante? Pernille Korzon Dünweber, grundlægger af firmaet Think Legal Tech, har 15 års erfaring inden for digital udvikling. Hendes hovedfokus er end-to-end rejser, og hendes tilgang til digital udvikling er med et strategisk Design Thinking mindset.

14:15 – 14:45 Paneldiskussion med de fire talere og spørgsmål fra deltagerne

14:45 – 15:00 Afrunding og Happy Hour fra eget køleskab. God weekend og tak for i dag

Marie Yde Bak Alexandra Instituttet

kontakt

Har du spørgsmål vedr. webinaret, er du velkommen til at kontakte Marie

Marie Yde Bak
Research and Innovation Specialist

+45 51 24 33 88
marie.yde@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Sådan arbejder du med sikkerhed inden for User Experience blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Webinar: 5 skridt til at sikre gennemsigtighed i kunstig intelligens

$
0
0

1. december 2020

5 skridt til at sikre gennemsigtighed i kunstig intelligens

Deltag i dette webinar og få svar på, hvordan de nye danske specifikationer kan hjælpe dig og din virksomhed med at opnå gennemsigtighed.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Om webinaret

Det skal være lettere at arbejde med kunstig intelligens

Dansk Standard har netop udgivet to danske specifikationer om kunstig intelligens, hvoraf den ene har fokus på gennemsigtighed. Målet er at gøre det lettere for virksomheder og myndigheder at arbejde med kunstig intelligens og samtidig hjælpe med at gøre teknologien tryg og sikker at anvende.

Program

Kim Skov Hilding fra Dansk Standard vil indledningsvist give et overblik over det internationale standardiseringsarbejde inden for kunstig intelligens. Herudover vil han fortælle om baggrunden for og processen omkring udarbejdelsen af de to danske specifikationer.

Herefter vil Anders Kofod-Petersen, professor og vicedirektør fra Alexandra Instituttet, give sit bud på fem skridt til at sikre gennemsigtighed i kunstig intelligens med udgangspunkt i den nye specifikation om gennemsigtighed. Anders har arbejdet med kunstig intelligens i mere end 20 år, og har været en stor del af processen ift. udarbejdelsen af specifikationen.

Afslutningsvis vil Rasmus Hauch fra 2021.AI byde ind med konkrete erfaringer med at anvende specifikationen om gennemsigtighed i praksis. Rasmus har mange års erfaring med at arbejde med kunstig intelligens. Han sidder med i Dansk Standards udvalg for kunstig intelligens, og er til daglig CTO i den danske virksomhed 2021.AI, der hjælper organisationer med den praktiske implementering og anvendelse af kunstig intelligens.

kontakt

Har du spørgsmål vedr. arrangementet kan du tage fat i Marie

Marie Rørdam Fenger
Senior Digital Innovation Specialist
+45 30 76 07 22
marie.fenger@alexandra.dk
Åbogade 34, 8200 Aarhus N

Andre events

Måske kunne disse events også have din interesse:

Indlægget Webinar: 5 skridt til at sikre gennemsigtighed i kunstig intelligens blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

App oversætter tegnsprog til tale gennem billeder

$
0
0

Sign2me

App oversætter tegnsprog til tale gennem billeder

Kun 38 procent af døve mellem 15-66 år tager dagligt på job. Det vil Sign2me lave om på med en app, der i realtid oversætter tegnsprog ved hjælp af kunstig intelligens, og dermed letter kommunikationen mellem døve og ikke-døve.

RETTEN TIL AT BLIVE FORSTÅET

Forandrer livet for alle brugere af tegnsprog

For døve og hørehæmmede udgør tegnsprog stadig den gængse metode, når de vil kommunikere med omverdenen. Dette gør dem afhængige af en omgangskreds, der kender tegnsprog, eller af at kunne få tolkehjælp, når de skal kommunikere med virksomheder eller det offentlige.

Konsekvensen er, at døve ofte falder uden for arbejdsmarkedets rammer. Tal viser, at kun 38 procent af døve mellem 15 og 66 år dagligt tager på job. En af de største udfordringer er kommunikationen med ikke-døve kollegaer, og med kun få tolketimer til rådighed er det svært at deltage i det uformelle fællesskab på en arbejdsplads. 

Det vil Sign2me ændre på med en app, der i realtid oversætter tegnsprog ved hjælp af kunstig intelligens, og dermed letter kommunikationen mellem døve og ikke-døve.

Automatisk tilpasning

Designet til den enkelte

Tegnsprog er lige så personligt som udtalelsen af ord. Den måde, vi hver især kommunikerer på, repræsenterer, hvordan vi tænker, og hvem vi er. Sign2me er en personlig app, der tilpasser sig den enkeltes tegnsprog og tegn. Hvis du for eksempel bruger kælenavne, kan du tilføje dem til appen. Som man fodrer computeren med eksempler på tegnsprog og tale, giver man den data, så den med tiden forbedrer sig selv.

Brian Klindrup

Medejer Sign2me
”En af vores udfordringer er, at vi bevæger os på kanten af, hvad der teknisk kan lade sig gøre. Det, vi har lavet nu, kunne ikke lade sig gøre, da vi fik ideen. Her har teknologien været med os. Det har været en kæmpe fordel at samarbejde med en partner som Alexandra Instituttet, som er up-to-date med, hvad der er af teknologier. Det har gjort, at vi har kunnet se lidt ind i fremtiden og se, at der er nogle understøttende teknologier på vej, som gør, at vi kan komme i mål.”

Kunstig intelligens

En intelligent forretning er en god forretning

Har I et ønske om at udnytte ressourcerne bedre?

At tilføje kunstig intelligens til din nuværende forretning er ofte et spørgsmål om at udnytte de ressourcer, I allerede har, bedst muligt.

At tilføje en ny teknologi betyder ikke nødvendigvis en omvæltning af jeres nuværende setup. Men det kan betyde en smartere fordeling af arbejdskraft, penge og service. Kort fortalt: Det du altid har gjort, bare smartere.

GLOBALT PERSPEKTIV​

Appen kan bruges på alle (tegn)sprog

Tegnsprog bruges over hele verden. Men præcis ligesom sprog varierer tegnsprog fra land til land. Sign2me tror på lige kommunikation for alle, og derfor vil appen kunne downloades på forskellige sprog. Man kan tilføje ekstra sprog til appen, hvis man for eksempel skal ud at rejse. På den måde vil tegnsprogsbrugere over hele verden kunne interagere. 

Sign2me er nået i mål ved hjælp af kunstig intelligens og deep learning​

I samarbejde med Alexandra Instituttets specialister har Sign2me udviklet en app, der i realtid kan oversætte tegnsprog. Appen er baseret på kunstig intelligens. Det fungerer ved, at tegnsproget bliver opfanget af telefonens kamera, som ved hjælp af kunstig intelligens oversætter tegnene til tale. Den anden vej rundt opfanger telefonens mikrofon tale og oversætter det til tegnsprog, som så bliver vist af en avatar på telefonen. På den måde kan døve og hørende kommunikere ligeværdigt.

Appen blev nomineret til Idéprisen 2018 af CareWare-Next, som hvert år kårer de bedste ideer og bedste iværksættere.

Innobooster

Skal vores eksperter også gøre din ide til virkelighed?

Du kan med finansiering fra en Innobooster få adgang til vores 100 specialisters knowhow inden for digitalisering.

I Innobooster-ordningen er den nyskabende ide i centrum. Det kan være et nyt produkt, en ny service eller en forbedring af en proces.
Det er nemt at ansøge, og behandlingstiden er kun ca. en måned.

Tilskuddet kan være med til at mindske din virksomheds risiko ved projektet.

Bliv inspireret af vores andre kunder

Læs om hvordan andre har brugt computergrafik og -simulering i deres forretning:

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du en uforpligtende snak om dine digitale muligheder?

Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.

Vil du hellere ringe, kan du fange os på 70 27 70 12.

Indlægget App oversætter tegnsprog til tale gennem billeder blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Fra ide til produkt på 14 dage

$
0
0

Region Midtjylland

Agil udvikling af sundheds-it

Region Midtjylland har fået en løsning til overvågning af Covid-19-patienters iltmætning. Løsningen støtter op om regionens strategi om agil udvikling af sundheds-it-løsninger med microservices.
Region Midtjylland er en af Danmarks fem regioner. Regionen er en administrativ enhed med hovedansvaret for sundhedsvæsenet, regional udvikling og drift af en række sociale institutioner i Midtjylland. Region Midtjylland er landets næststørste region befolkningsmæssigt og landets arealmæssigt største. Regionen har hovedsæde i Viborg.

enlito

Overvågning af Covid-19-patienters iltmætning

Lungekapaciteten hos Covid-19-patienter kan falde meget hurtigt, og derfor er konstant overvågning af patienterne vital. Region Midtjylland har i samarbejde med Alexandra Instituttet og KvalitetsIT udviklet en løsning, der sikrer, at sundhedspersonalet kontinuerligt kan overvåge patienternes iltmætning i blodet og dermed reducere brug af værnemidler.

Løsningen hedder Enlito og fungerer ved, at en måler på patientens finger konstant sender data til en tablet, som er placeret ved patientens seng. Tabletten sender data videre til en server og vises på en skærm uden for isolationsstuen.

erfaring med microservice-platform

Viden og erfaring understøtter Region Midtjyllands strategi

Agil softwareudvikling understøtter hurtige udviklingsforløb, og regionens digitaliseringsstrategi lægger op til, at de skal kunne gå fra ide til prototype på tre måneder. Enlito-løsningen er bygget på regionens microservice-platform, som gør det muligt at udvikle, dele og genbruge softwarekomponenter med parter uden for regionen, altså en mere åben samskabelse af digitale løsninger.

Fra prototype til produkt på 14 dage

Løsning skaber tryghed for patienter og personale

Det hurtige forløb fra ide til produkt på 14 dage støtter op om regionens digitaliseringsstrategi om agil og hurtig udvikling af sundheds-it-løsninger. Både Alexandra Instituttet og KvalitetsIT, der var med til opgaven, køber ind på den agile metode og har værktøjerne til at bygge det. Det har været afgørende.

“Jeg glæder mig først og fremmest over, at vi hurtigt har kunnet levere en digital løsning, som skaber tryghed hos sundhedspersonalet og patienter. Inden for 14 dage har vi sat fem løsninger i drift. Det er en bedrift i sig selv og et mønstereksempel på, hvordan vi gerne vil arbejde fremadrettet med de sundhedsfaglige, som har et behov. Samarbejdet er en af grundene til, at vi lykkedes med det her. Det er afgørende at arbejde sammen med eksterne leverandører, som har kendskab til platformen.

Claus Wegener Kofoed

It-direktør
Region Midtjylland

Digital sundhed og sikkerhed

Vi læner os op ad de stærkeste forskningsgrupper inden for sundhed og it-sikkerhed og deltager i en række forskningsprojekter. Hvis du vil vide, hvilken rolle du kan spille her, så tag fat i os.

Både hvis du er leverandør til sundhedsvæsenet eller en af de andre danske regioner eller sygehuse.

Udnyt vores erfaringer

Telemedicinske løsninger

Alexandra Instituttet kunne hjælpe Region Midtjylland så hurtigt fra ide til produkt, fordi vi arbejder med agil og modulær udvikling. Vi har brugt vores erfaringer fra samarbejdet med Afdelingen for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital, hvor vi har udviklet og afprøvet telemedicinske løsninger i behandling af gravide med komplikationer.

Vores brugerinddragelse og udvikling af open source-moduler har givet både hospital og region erfaring med open source-telemedicin og fremtidssikre, fleksible løsninger. Det gælder også vores arbejde med microservices.

Microservice-platform åbner for agil udvikling og forbedringer

  • Komponenterne kan genbruges. De skal ikke kodes yderligere, når de først er lavet. De skal bare kobles på.
  • Jo flere komponenter, der er på platformen, des hurtigere er det at udvikle nye løsninger.
  • Platformen gør det nemmere at opdatere og dermed forbedre løsningerne efter feedback fra de sundhedsfaglige.

Inspiration fra vores andre kunder

Se hvordan andre har brugt digitalisering til at forbedre vores velfærd:

Digital sundhed

Brug os til agil udvikling og sikker brug af data

Presset på vores sundhedsvæsen medfører en øget interesse i, hvordan teknologier som kunstig intelligens kan være en del af fremtidens løsninger.

Hos os får I forskningsbaseret uvildig rådgivning, og vi kan også implementere den løsning, I mangler. Få direkte adgang til den viden og erfaring, vores teams har opbygget de sidste mange år i forskningsprojekter inden for sundhedsområdet med regioner, hospitaler og private virksomheder.

Vi samarbejder med:

  • sundheds-it-firmaer
  • velfærdsteknologifirmaer
  • medikofirmaer
  • pharmavirksomheder 
  • offentlig eller privat og selvejende leverandører af sundhed og velfærd

Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du uforpligtende rådgivning om dine digitale muligheder?

Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.

Vil du hellere ringe, kan du fange os på 70 27 70 12.

Indlægget Fra ide til produkt på 14 dage blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Augmented reality er PASCHALs konkurrencefordel

$
0
0

PASCHAL

Augmented reality er PASCHALS konkurrence–fordel

Virksomheden PASCHAL har med en ny app forbedret deres design- og tegneproces, fået mere præcise tegninger og mere korrekt materialeoptælling. Det sparer både tid og penge i byggeriet.

udfordringen

Behov for at effektivisere bygge-processen

Stilladser består ofte af 20-40.000 dele, der skal sættes rigtigt hver gang. Dels for at de ikke falder sammen, dels for at opsætningen er effektivt planlagt. Derfor skal det være nemt for PASCHALs kunder at kontrollere, at alle stumper sidder korrekt i de stilladser, de lejer. PASCHAL havde en god ide til, hvordan det kunne lade sig gøre men manglede  teknisk viden til at realisere den.

det tekniske

En skræddersyet løsning

Alexandra Instituttet har samarbejdet med PASCHAL om at udvikle en ny app.

Alexandra og PASCHAL har arbejdet med mange små og agile udviklingstrin, som er testet løbende undervejs. På den måde har PASCHAL fået inspiration og mulighed for at afprøve ideer og hurtigt finde ud af, hvad der er muligt, og hvad der virker ude på byggepladsen.

PASCHALs nye app er baseret på augmented reality og computer vision, hvor elementer i et stillads kontinuerligt tilpasses og placeres i forhold til den virkelige verden. Herudover bruges deep  learning  i et neuralt netværk til at implementere algoritmen. Med appen kan PASCHALs kunder nu visualisere stilladsudstyret og kontrollere, at alt er korrekt, inden det monteres.

Appen automatiserer processen, så stilladsernes trækkes ud i de rigtige længder, hvis underlaget skråner eller drejer, og så det bliver helt præcist i forhold til, hvordan det skal sættes op i den virkelige verden.

mindsker fejl og forebygger ulykker

Større præcision med augmented reality

PASCHAL har fået udviklet en app, som gør det muligt for arkitekter, ingeniører, struktører og andre i byggebranchen at se 3D-modeller i augmented reality ude på byggepladsen eller inde ved skrivebordet.

Ved hjælp af appen kan de gå rundt på byggepladsen og se, hvordan tingene skal stå, eller tjekke, at de er monteret korrekt.

Derved kan man forebygge ulykker forårsaget af fejlmontage samt understøtte den bæredygtighedsudvikling, som pågår i byggeriet, da man sparer transport og tid på fejlleverancer og udbedring af forkert monterede stilladsdele.

AR-app’en er p.t. downloadet 347 gange, anvendt på mere end 120 projekter.

Jim Koldborg

CIO
PASCHAL Danmark A/S
"Projekterne er meget succesfulde, vores løsning virker rent lavpraktisk hos vores kunder der sparrer ca. 4-5% tid. Vi har fået flere ordrer kun har været mulige at få og udføre pga. den tildelte støtte, f.eks. Asnæsværket, PANDA huset i Zoo (som. sparrede 1,5 mio dkk fordi vi kunne tegne, visualisere og beregne på den meget komplekse geometri), Karen Blixen-Parken og aktuelt HC Andersens hus i Odense m.m. Vi har fået to købs-henvendelse på AR-app’en, og vi sparer selv ca. 20% designtid. Vi har fået et bedre produkt, der overordnet set sparer tid qua færre forståelsesfejl på byggepladsen, optællingsfejl fra vores side, samt at vi får belyst alle aspekter i vores stillads, og at ændringer i projektet efterfølgende er nemmere at rette".

At gå fra fysisk til digital er en
oplagt forretnings-mulighed

En forretningsmæssig gevinst

Sparer penge, frustrationer og kundetab

Appen understøtter to overordnede brugsscenarier:

  1. Levendegørelse af konstruktioner til brug for gennemgang og instruktion, før de opstilles
  2. Inspektion og kvalitetssikring af konstruktioner – både undervejs i opsætningsforløbet, og når de er opstillet

PASCHAL har øget deres salg, fordi de nu kan udregne meget komplekse geometriske løsninger med brug af traditionel forskalning og spare dyre specialløsninger.

De har fået henvendelser fra firmaer, der synes deres AR-software er så godt, at de ønsker at forhandle det. PASCHAL sparer selv 20% designtid, fordi de kan tjekke stilladserne selv i 1:1, inden de afleveres til kunden.

Kunderne siger

"Det har været en kæmpe hjælp for os. Vores design- og tegneproces er samlet set reduceret, vores tegninger er mere præcise, og materialeoptællingen er mere korrekt."

"Der er mange, der taler om det her - men jeres løsninger virker rent faktisk."

Adgang til nørdernes frokoststue

PASCHAL har med egne ord fået ‘værdifuld adgang til nørdernes frokoststue’.  

“Alexandra Instituttet er vores eksterne samarbejdspartner, da de råder over de nødvendige avancerede kompetencer inden for programmering, Computervision og Deep Machine Learning, AR-teknologi og hardware.”

Inspiration fra vores andre kunder

Sådan har andre virksomheder effektiviseret deres produkt med nye teknologier:

En komprimeret godtepose

Hvilke muligheder kan augmented reality tilbyde din virksomhed?


Dyk ned i vores e-bog og få svar på:

  • Hvad augmented reality er, så du kan tale med på alle niveauer.

  • Hvilke tre områder inden for industrien, der virkelig kan bruge augmented reality-teknologien.
  • Hvordan du nemt kan teste ideer af, uden at det koster mange millioner og års arbejde.
  • Hvad andre danske virksomheder har fået ud af at bruge augmented reality.



Du kan altid tage kontakt

I tvivl om hvordan du kommer videre, og hvem du skal kontakte? Eller ønsker du en uforpligtende snak om dine digitale muligheder?

Skriv til os her.
Vi svarer tilbage inden for 24 timer.

Vil du hellere ringe, kan du fange os på 7027 7012.

Indlægget Augmented reality er PASCHALs konkurrencefordel blev først udgivet på Alexandra Instituttet.

Viewing all 525 articles
Browse latest View live